Du får ditt röstkort med posten

Alla som har rösträtt får ett röstkort. På röstkortet står det vilken vallokal du kan rösta i och vallokalens öppettider. Du får också förslag på lokaler där du kan förtidsrösta.

Du som bor i Sverige får ditt röstkort senast den 22 maj.

Du som bor utomlands och är med i den svenska röstlängden ska ha fått ditt utlandsröstkort med posten senast den 25 april. För väljare som anmält sig till röstlängden eller som utvandrat mellan den 3 april och 10 maj skickar Valmyndigheten ut kompletterande utlandsröstkort i två omgångar.

Mer om röstkort

Rösträtt i EU-valet

Du får rösta i EU-valet om du är medborgare i ett land i EU, fyller 18 år senast på valdagen den 9 juni och är med i den svenska röstlängden.

Mer om rösträtt och röstlängd

EU-medborgare som vill rösta i EU-valet

Du som är medborgare i ett annat EU-land än Sverige men är folkbokförd i Sverige kan välja om du vill rösta i EU-valet i Sverige eller i det land där du är medborgare.

Du behöver då fylla i en blankett för att antingen anmäla dig till den svenska röstlängden eller för att avanmäla dig ifrån den, eftersom du bara får rösta i ett land. Sista dag för att anmäla dig eller avanmäla dig var den 10 maj.

Mer om EU-medborgare som vill rösta i EU-valet

Utlandssvenskar som vill rösta i EU-valet

Du som är utlandssvensk kan rösta i EU-valet men du behöver anmäla dig till den svenska röstlängden vart tionde år för att finnas kvar i den. Du kan anmäla dig via en blankett på skatteverket.se eller genom att rösta på en ambassad eller brevrösta från utlandet.

Mer om utlandssvenskar som vill rösta i EU-valet

Mer om att rösta från utlandet