• Start
  • Press
  • Samlad information om EU-valet 2024 för media

Publicerad: 9 februari 2024

Samlad information om EU-valet 2024 för media

Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Röstningen börjar den 22 maj i Sverige. Här har vi samlat information och länkar till information om EU-valet som media efterfrågar, bland annat viktiga datum, rådata och statistik.

Viktiga datum för EU-valet

Valdagen för EU-valet är den 9 juni 2024 i Sverige. I valkalendern har vi samlat viktiga datum och olika händelser inför valet.

Kalender för EU-valet 2024

Rådata och statistik för EU-valet

Här finns statistik och datamängder inför och efter valet till Europaparlamentet 2024. Till exempel preliminär statistik över antal röstberättigade. Sidan fylls på med ny information löpande.

Rådata och statistik för EU-valet 2024

Valpresentationen för EU-valet

I valpresentationen finns information om anmälda partier, kandidater och beställda valsedlar. Valpresentationen uppdateras löpande och kommer närmare valet att innehålla information om röstnings- och vallokaler samt valresultat.

Valpresentationen för EU-valet 2024 Länk till annan webbplats.

Viktiga datum för partier inför EU-valet

Här finns kalendariet för partier och kandidater med viktiga datum inför EU-valet 2024, till exempel sista dag för att beställa valsedlar.

Kalender för partier för EU-valet 2024

Resultatfiler till media från rösträkningen

Valmyndigheten levererar resultatfiler från rösträkning i realtid här på val.se. De är tillgängliga för alla medier och andra intresserade att hämta och ta del av. Vi ger också ett antal medier möjlighet att teckna en överenskommelse med oss om service gällande resultatfiler.

Resultatfiler till media från rösträkningen