Under respektive rubrik ser du exempel på hur kampanjen såg ut i olika medier.

TV

Följande informationsfilmer visades på TV4, Sjuan, TV4 Play, TV6, TV10 och Viaplay.

Banner

Exempel på bannerannonser som visades på olika sajter med inriktning på till exempel nyheter, sport och mat & dryck. Annonserna fanns i flera olika versioner och format.

Banner med texten: "Vi vill bara påminna om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni."
Banner med texten: "Nu kanske du tänker på pasta Alfredo? Men tänker pastan på dig? Det gör vi och påminner om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni".

Sociala medier

Kampanjen gick på Facebook, Instagram, Snapchat och Youtube. Annonserna fanns i flera olika versioner och format.

Facebook och Instagram

Exempel på annonser:

Annons på Facebook med texten: "Inga bilder på katter, maträtter eller solnedgångar tyvärr. Bara en påminnelse om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni".
Rörlig annons på Instagram händelser som visar en kvinna som blir störd under biobesök av att Valmyndigheten påminner om att hon kan rösta i EU-valet.

Snapchat

Exempel på annonser:

Annons på Snapchat med text: "Samlar du vuxenpoäng? Då har vi information om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni."
Annons på Snapchat med text: "Vi har inget supercoolt filter. Bara en påminnelse om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni."

Youtube

Exempel på annons

Annons på Youtube med text: "Här kommer en skriftlig trudelutt om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni. Fin, eller hur?"

Poddar

Ljudannonser i form av korta spottar rullade i flera olika poddar. Totalt fyra olika varianter. Här är ett transkriberat exempel.

Transkribering av ljudannons

"Vi vill inte påminna dig om att ringa farmor, binda lånet, börja träna, vattna blommorna eller köpa mjölk. Eller att tvätta fönstren, skala potatisen, vika tvätten, svara på mejlet eller klippa gräset.

Det är inget sånt, utan…Vi vill bara påminna om att du kan rösta i EU-valet 22 maj - 9 juni.

Ett meddelande från Valmyndigheten."

Storbildstavlor utomhus

Exempel på utomhusannonsering som visades på utvalda storbildstavlor runt om i Sverige. Annonseringen fanns i flera olika varianter.

Annons på utomhustavla med text: "Du som väntar på bussen. Vi vill bara påminna om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni. Vi ses imorgon, då kan du läsa det här igen. Hitta röstningslokaler på val.se."
Annons på utomhustavlamed text: "Sen till jobbet? Spring. Men läs först denna påminnelse om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni. Hitta röstningslokaler på val.se."

Exempel på rörliga annonser på digitala storbildstavlor utomhus. Annonserna visades på köpcentrum och tågstationer i flera olika versioner.

Animerad annons på utomhustavla med text: "Glöm inte paraplyet. Det regnar påminnelser om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni. Läs mer på val.se."
Animerad annons på utomhustavla med text: "Sover du? Om inte, här är en påminnelse om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni. Läs mer på val.se."

Trafikreklam

Exempel på annonsering på tåg, bussar och tunnelbana. Annonseringen fanns i flera olika varianter och format.

Annons i kollektivtrafik med text:"Här sitter du och åker buss. Vi vill påminna om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni. Läs mer på val.se."
Annons vid säte på tåg med text: "Du ska sitta här i flera timmar. Så du kan lika gärna läsa den här texten om att du kan rösta i EU-valet 22 maj–9 juni. Så nu gick det tre sekunder. Varsågod. Hitta röstningslokaler på val.se."

Utskick till digital brevlåda

Information som skickades till röstberättigade med digitala brevlådor. Texterna inom klamrar i exemplet nedan innehöll dina personliga uppgifter.

Utskicket till digital brevlåda innehåller information om att du har rösträtt i EU-valet, att du kan rösta 22 maj–9 juni, att du behöver ta med dig legitimation och röstkort om du ska förtidsrösta och länk till sökfunktion för öppna röstningslokaler.

Redaktionella annonser

Vi hade också annonser i form av redaktionella artiklar, så kallad native-annonsering. De liknar vanliga artiklar men är tydligt märkta som annonser för att inte blandas ihop med övrigt innehåll på sajten där de publicerades. Se nedan de fyra artiklarna som publicerades.

  • Viktiga datum: Så ligger du steget före inför EU-valet
  • GUIDE: Så gör du för att rösta i EU-valet
  • Rösta innan valdagen? Så förtidsröstar du i EU-valet 2024
  • Från röst till valresultat – så går rösträkningen till

Annonsering på andra språk

I kampanjen fanns även annonser på polska, arabiska och enkel svenska. Annonserna fanns som digitala banners, affischer samt i tryckt media.

Se nedan exempel på banner på polska och affisch arabiska.

Banner med text på polska.
Affisch med text på arabiska.