• Start
  • Press
  • Seminarium i Almedalen om nya valsedlar – för ett enklare och säkrare valsystem

Publicerad: 17 maj 2024

Seminarium i Almedalen om nya valsedlar – för ett enklare och säkrare valsystem

Välkommen på Valmyndighetens seminarium i Almedalen om hur det svenska valsedelssystemet kan utvecklas för att öka säkerheten i svenska val och göra det enklare för väljare att rösta. På seminariet kommer Valmyndigheten att presentera konkreta förslag på hur nya valsedlar skulle kunna se ut.

Onsdagen den 28 juni bjuder Valmyndigheten in till ett kunskapsbyggande seminarium i Almedalen med rubriken ”Så kan nya valsedlar se ut – för ett enklare och säkrare valsystem”. Många av de problem, utmaningar och incidenter som förekom under 2022 års val är kopplade till valsedlar. Om inte några åtgärder vidtas före valen 2026 finns risk att problemen upprepar sig eller eskalerar. Hur kan vi utveckla det svenska valsedelssystemet och göra det enklare för väljare att rösta? På seminariet diskuteras problembilden och olika alternativ för nya valsedlar. Valmyndigheten kommer också att presentera konkreta förslag på hur nya valsedlar skulle kunna se ut.

Seminarium: Så kan nya valsedlar se ut – för ett enklare och säkrare valsystem

Tid: Onsdagen den 28 juni kl. 08:30-09:15 (frukost från kl. 08.15)
Plats: S:t Clemens ruin, Tranhusgatan 6, Visby

Valmyndighetens kanslichef Anna Nyqvist kommer att finnas tillgänglig för intervjuer i samband med seminariet.

Om seminariet "Så kan nya valsedlar se ut - för ett enklare och säkrare valsystem" i Almedalsveckans officiella program Länk till annan webbplats.

Övrig medverkan i Almedalen

Valmyndighetens kanslichef Anna Nyqvist deltar i ett seminarium torsdagen den 29 juni kl. 15.00 med rubriken ”Hur säkrar vi ett brett deltagande i demokratin?” som arrangeras av NOD – Nationellt organ för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället.

Om seminariet "Hur säkrar vi ett brett deltagande i demokratin?" i Almedalsveckans officiella program Länk till annan webbplats.

För mer information om Valmyndighetens medverkan i Almedalen eller intervjuförfrågningar, kontakta Valmyndighetens presstjänst.

Kontaktuppgifter för media

Valmyndighetens presstjänst, 010-575 70 30 eller press@val.se