• Start
  • Press
  • Inget röstkort behövs för att rösta i vallokal

Publicerad: 9 juni 2024

Huvudinnehåll start

Inget röstkort behövs för att rösta i vallokal

Just nu är det många väljare som beställer dubblettröstkort från Valmyndigheten. Det innebär att det kan ta längre tid än normalt att få sitt dubblettröstkort skickat till sin e-postadress. Det behövs inget röstkort för att rösta i sin vallokal på valdagen och många förtidsröstningslokaler erbjuder också att skriva ut dubblettröstkort på plats.

– Vi har just nu ett mycket högre tryck på att beställa dubblettröstkort än vad vi hade förväntat oss, vilket innebär att det kan ta lång tid att få sitt dubblettröstkort skickat till sig över e-post. Vi vill uppmärksamma väljare på att om du ska rösta i din vallokal behöver du inte ha med dig ditt röstkort. Många förtidsröstningslokaler erbjuder också att skriva ut dubblettröstkort på plats, säger Anna Nyqvist, kanslichef på Valmyndigheten.

Dubblettröstkort går att beställa via ett formulär på vår webbplats val.se fram till och med kl. 19.00 ikväll. Röstmottagningen pågår till och med kl. 21 i dag över hela landet. Minst en förtidsröstningslokal i varje kommun håller öppet för röstning.

Rösta i EU-valet