• Start
  • Press
  • Hitta din närmaste röstningslokal på val.se

Publicerad: 23 maj 2024

Hitta din närmaste röstningslokal på val.se

Den 22 maj inleddes förtidsröstningen till EU-valet i Sverige. På val.se går det att söka fram var ditt närmaste röstningsställe finns.

I årets EU-val kan man förtidsrösta i vilken röstningslokal som helst i hela landet den 22 maj till 9 juni. Med hjälp av datorns eller telefonens platstjänster kan man på val.se enkelt se vilka lokaler för förtidsröstning som finns närmast. Platstjänster behöver vara aktiverade på enheten som du använder.

Man kan även söka efter förtidsröstningslokaler utifrån kommun på val.se/eu2024. På val.se går det även att söka fram landets samtliga förtidsröstningslokaler och vallokaler. Du kan enkelt se på en karta var röstningslokalerna ligger.

Lokalernas adresser och öppettider Länk till annan webbplats.

Förtidsröstningen startar den 22 maj och pågår fram till valdagen den 9 juni.

Rösta i vallokal på valdagen
Alla väljare tillhör en vallokal och det är bara de som får rösta i den lokalen på valdagen. Vilken vallokal en väljare tillhör framgår av röstkortet. På val.se finns adresser och öppetider till alla vallokaler som är öppna på valdagen den 9 juni.

Tillgängliga vallokaler Länk till annan webbplats.

Rösta från utlandet
I valpresentationen finns även information om vilka svenska ambassader och konsulat som har röstmottagning i EU-valet. Utlandsröstningen startade den 16 maj.

Hitta röstningslokaler utomlands Länk till annan webbplats.

Mer information om att rösta