Val 2022

Du kan rösta mellan 24 augusti och 11 september.

Är du redo

att rösta?

Enkelt.

Tryggt.

Säkert.

Publicerad: 25 juli 2022

Frågor och svar

Du kan ställa dina frågor i vårt frågeforum eller ringa till oss.

Ställ din fråga i frågeforum

I vårt frågeforum kan du söka bland redan ställda frågor om val och hur det går till att rösta. Om du inte hittar svaret på din fråga kan du ställa en egen.

Till vårt frågeforum Länk till annan webbplats.

Ställ din fråga på telefon

Du kan också ringa till vår valupplysning på 020–825 825 och ställa din fråga om val 2022.

Från utlandet ringer du +46 (0) 771-27 09 99

Öppettider: måndag–fredag 08.00–17.00, helgfria vardagar.

Kontakta oss via texttelefon, teletal eller bildtelefoni

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp av Post och telestyrelsens (PTS) kostnadsfria samtalsförmedlande tjänster Texttelefoni.se, Teletal eller Bildtelefoni.net. Om du behöver kontakta oss genom ett textprogram ska du ange telefonnummer 020–825 825.

Kontakta oss via Texttelefoni.se

Texttelefoni.se förmedlar samtal på svenska mellan text och tal, och på engelska mellan text och tal. Den samtalsförmedlande tjänsten möjliggör för personer som kommunicerar via text och personer som använder tal att ringa till varandra. Tjänsten passar även hörselskadade som gärna pratar själva och hörande som har talsvårigheter. Texttelefoni.se har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.

SIP: texttelefon@texttelefoni.se

Analog texttelefon: 020-600 600

Telefon: 020-600 650

Det går också bra att använda tjänsten via webbappen som nås via tjänstens hemsida eller mobilappen som finns tillgänglig på Google Play och App Store.

Texttelefoni.se Länk till annan webbplats.

Kontakta oss via Teletal

Teletal är en samtalsförmedlande tjänst för alla som behöver hjälp och stöd vid telefonsamtal. De samtalande parterna har direktkontakt med varandra och en samtalstolk ger stöd vid behov, till exempel med att komma rätt i växeln, tolka otydligt tal och svåra ord i samtalet, ge minnesstöd eller att anteckna vad som sägs. Teletal tolkar endast på svenska och tjänsten är kostnadsfri.

Telefon: 020-22 11 44

Teletal.se Länk till annan webbplats.

Kontakta oss via Bildtelefoni.net

Den samtalsförmedlande tjänsten Bildtelefoni.net möjliggör för personer som använder svenskt teckenspråk och personer som använder svenskt tal att ringa till varandra. Dessutom kan två eller flera personer som befinner sig på samma plats få samtal distanstolkade. Tjänsten har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.

SIP: tolk@tolk.sip.nu

Telefon: 020-28 00 20

Bildtelefoni.net Länk till annan webbplats.