• Start
  • Press
  • Nu finns valpresentationen för de allmänna valen 2022

Publicerad: 30 juni 2022

Huvudinnehåll start

Nu finns valpresentationen för de allmänna valen 2022

I valpresentationen samlar vi information om valen till riksdag, region- och kommunfullmäktige den 11 september i år. Där finns uppgifter om anmälda partier, kandidater och beställda valsedlar, men också val- och röstningslokaler.

Partiernas kandidatlistor visas som bilder av valsedlar. Namnen visas för de kandidater som lämnat samtycke till kandidatur. Informationen visas separat för valen till riksdagen, regionfullmäktige och kommunfullmäktige. För riksdagsvalet visas valsedlarna och kandidaterna uppdelade per riksdagsvalkrets.

Valpresentationen innehåller även information om val- och röstningslokaler, samt var i utlandet det går att rösta. Förändringar gällande lokalerna kan dock ske under sommaren. Sista dagen för klarmarkering av val- och röstningslokaler är i början av augusti.

Valpresentationen kommer att fyllas på med fler delar framöver. Det preliminära valresultatet, med information om röstfördelning, mandatfördelning och valdeltagande, kommer att publiceras i valpresentationen när vallokalerna har stängt den 11 september.

Den slutliga rösträkningen startar den 12 september och kan även den följas i valpresentationen.

Valpresentationen 2022 Länk till annan webbplats.