• Start
  • Press
  • Valmyndigheten gör digitalt informationsutskick inför EU-valet

Publicerad: 2 maj 2019

Valmyndigheten gör digitalt informationsutskick inför EU-valet

Inför EU-valet den 26 maj gör Valmyndigheten ett digitalt informationsutskick till röstberättigade som har en digital brevlåda. Utskicket görs den 3-8 maj. Syftet är att uppmärksamma mottagarna på att röstkortet kommer med posten och vad man behöver när man röstar.

- Vi använder en mängd kanaler för att informera röstberättigade om när, var och hur de kan rösta. Genom att använda digitala brevlådor kan Valmyndigheten på ett säkert och kostnadseffektivt sätt nå ut med information i ännu en kanal. Vår förhoppning är att utskicket ska förstärka effekten av våra övriga informationsinsatser kring EU-valet, säger Carl Sjöberg, IT- och kommunikationschef på Valmyndigheten.

I dagsläget har drygt 3,4 miljoner svenskar en digital brevlåda. Det innebär att cirka hälften av alla röstberättigade kommer få ett digitalt brev från Valmyndigheten. Brevet innehåller utvald information från röstkortet, samt en länk till Valmyndighetens webbplats där mottagaren kan få mer information.

Så funkar en digital brevlåda

Du som har en digital brevlåda kan läsa och samla din myndighetspost digitalt i mobilen, på surfplattan och i datorn. Det du behöver är en e-legitimation eller Bank-ID och en säker digital brevlåda. Det finns för närvarande fyra digitala brevlådor på den svenska marknaden: Kivra, Min Myndighetspost, Digimail och E-boks.

Den gemensamma plattformen som omfattar alla digitala brevlådor heter Mina meddelanden och förvaltas av Skatteverket på uppdrag av Myndigheten för digital förvaltning.

Läs mer om hur du skaffar en digital brevlåda här Länk till annan webbplats.

Brev som skickats till Mina meddelanden

Klicka för att visa pdf i verklig storlek