• Start
  • Press
  • Distribution av Liberalernas namnvalsedlar inför EU-valet

Publicerad: 16 april 2019

Distribution av Liberalernas namnvalsedlar inför EU-valet

På grund av en sen ändring i Liberalernas kandidatlista inför valet till Europaparlamentet i maj så hann partiets namnvalsedlar inte tryckas i tid för att komma med i Valmyndighetens distribution. Det innebär att partiet får ordna med egen distribution av sina namnvalsedlar till utlandsmyndigheter och drygt 140 av landets kommuner.

Distribution till utlandsmyndigheter

Det är inte säkert att Liberalernas namnvalsedlar kommer finnas tillgängliga på alla platser som har röstmottagning i utlandet inför valet till Europaparlamentet. Om partiets namnvalsedlar inte finns tillgängliga vid röstning går det bra att använda en blank valsedel istället. Skriv partiets namn för en röst på partiet och skriv både partiets och kandidatens namn om du vill personrösta.

Mer om att rösta på parti och person

Distribution till kommunernas valnämnder

Liberalernas namnvalsedlar hann komma med i Valmyndighetens distribution av valmaterial till ungefär hälften av Sveriges kommuner. Liberalerna ansvarar själva för att distribuera sina namnvalsedlar till de resterande drygt 140 kommunerna.

Partiet har rätt till utläggning av namnvalsedlar i röstnings- och vallokaler.

För frågor om Liberalernas distribution av valsedlar hänvisar vi till partiet.

Alla valsedlar och kandidater finns i valpresentationen

I valpresentationen finns alla anmälda partier, beställda valsedlar och kandidater som har samtyckt till kandidatur inför valet till Europaparlamentet den 26 maj 2019.

Valpresentationen 2019 Länk till annan webbplats.