• Start
  • Press
  • Nu skickas utlandsröstkorten ut inför val till Europaparlamentet

Publicerad: 20 mars 2019

Nu skickas utlandsröstkorten ut inför val till Europaparlamentet

Valmyndigheten börjar nu att skicka ut utlandsröstkort och material för brevröstning till 161 000 utlandssvenskar. Materialet skickas till de svenska medborgare som har utvandrat och som har anmält sin adress i utlandet till Skatteverket. 

Utskicken beräknas vara framme hos de röstberättigade senast den 11 april.

Brevröstning från utlandet startar 11 april

11 april är även första dag som väljare kan brevrösta från utlandet i valet till Europaparlamentet den 26 maj 2019.

Förtidsröstning i utlandet startar 2 maj

Den 2 maj är första dag för väljare att förtidsrösta på svenska ambassader och konsulat. Utlandsröstkortet innehåller kontaktuppgifter till närmaste ambassad eller konsulat som har röstmottagning.

Utlandsröstkorten kan användas både vid brevröstning och röstning på ambassad eller konsulat.

Rösta från utlandet

Röstning i utlandet på cirka 220 platser

Cirka 220 röstningslokaler utspridda över hela världen kommer att erbjuda röstmottagning inför valet till Europaparlamentet den 26 maj 2019. Det har Valmyndigheten beslutat om efter samråd med Utrikesdepartementet.

Väljare kan även brevrösta från utlandet. Material för brevröstning finns att få från cirka 300 ambassader och konsulat i världen. Personer som är folkbokförda i utlandet får materialet hemskickat tillsammans med utlandsröstkortet.

Informationen om vilka ambassader och konsulat som har röstmottagning och/eller brevröstningsmaterial inför valet till Europaparlamentet finns på vår webbplats.

Svenska ambassader och konsulat i utlandet som har röstmottagning och/eller brevröstningsmaterial Länk till annan webbplats.